Εορτή Αγίας Ευφροσύνης 2019

2

Με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του Ασύλου Ανιάτων Πατρών τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης , Προστάτιδας του Ιδρύματος.

Ο Ναός της Αγίας Ευφροσύνης, οι χώροι του Ιδρύματος αλλά και η πλατεία του Παντοκράτορα κατακλύσθηκαν από πιστούς το απόγευμα της Δευτέρας κατά τον πανηγυρικό εσπερινό, ανήμερα της εορτής  της Αγίας Ευφροσύνης.

Κατά τον Εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας συμπαραστατούμενος από τον π. Παναγιώτη Ταρσινό, π. Χαράλαμπο Πλέγα και τον π. Ρίπιση Περικλή.  Ο π. Προκόπιος  ευλόγησε τους άρτους, τον σίτο και το έλαιο, που είχε προσφερθεί από τους πιστούς και μίλησε εμπνευσμένα στους πιστούς για την αξία της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Παράλληλα επαίνεσε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο εργάζονται και προσφέρουν την αγάπη και την στοργή τους στους περιθαλπομένους το Άσυλο Ανιάτων Πατρών,  σε αυτό τον ναό της Αγάπης που αποτελεί Ίδρυμα πρότυπο όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ευφροσύνης,  στους θαλάμους των περιθαλπομένων και στην πλατεία Παντοκράτορος.

Ανήμερα της εορτής στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π.Χριστοφόρος Μυτιλήνης. Ο π. Χριστοφόρος στο κήρυγμά του  αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Ευφροσύνης που ήταν συνδεδεμένη με την αγάπη  και την προσφορά στον συνάνθρωπο.  Μίλησε με συγκίνηση για τα χρόνια που ως παιδί και έφηβος επισκεπτόταν περιθαλπομένους στο Ίδρυμα για να τους συντροφεύσει και να τους διαβάσει. Τόνισε πως είναι σημαντικό όλοι οι Πατρινοί να δίνουν το παρόν στο Ίδρυμα γιατί  από την παρουσία τους παίρνουν δύναμη κα κουράγιο για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Στις εκδηλώσεις στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών παραβρέθηκαν μεταξύ  άλλων, από την Κιβωτό της Αγάπης η κα Κατερίνα Νικολάου και ο κ. Βασίλης Πολίτης, το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα ο κος Γιώργος Σολωμός ,  αντιπροσωπεία του τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής την Αγλαϊα Χρονοπούλου, του Συλλόγου ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. , του Άλματος Ζωής και πλήθος πιστών. .

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

archive (70)